Kánikulában gyorsan elkészíthető finomságra vágysz? Akkor itt az ideje, hogy belevágj a sárgabarackos morzsasüti receptjébe! Ez a frissítő édesség pillanatok alatt készen áll, hogy elragadjon ízével és textúrájával!


Mitől válik igazán ínycsiklandóvá és vonzóvá a sárgabarackos morzsasüti? A titok nyitja a szaftosan gazdag gyümölcslé varázsában rejlik, ami minden falatot ellenállhatatlanná tesz!

Itt az idő, hogy a nyár egyik legfinomabb gyümölcsével kényeztessük magunkat: elérkezett a sárgabarackos morzsasüti, vagy ahogy sokan ismerik, a crumble készítésének ideje!

A sárgabarack-szezon végre itt van, és ha már jól megünnepeltük a gyümölcs ízét, ideje, hogy sütemény formájában is élvezzük! Olyan receptet keresünk, ami gyors, egyszerű, és nem rabolja el az egész délutánkat, de mégis ínycsiklandó: jöjjön hát a morzsasüti!

Idén a sárgabarack termése nem igazán volt bőséges, így az ára is az egekbe szökött, ami miatt a befőzés mostanában nem éppen vonzó lehetőség. De nézzük a pozitívumokat: egy üveg sárgabaracklekvár igazán különleges születésnapi ajándéknak számít. Lassan már kincset ér, és egyedi ízélményt nyújt!

Fél kiló gyümölcsre azért csak be tudunk ruházni. Vagyis, vegyünk inkább egy kilót, a felét majszoljuk el, a másik feléből pedig csináljunk morzsasütit! A morzsasüti egy nagyon egyszerű képződmény, alul finom, zamatos gyümölcs van, felül pedig olyan tészta, amit nemhogy formázni nem kell, de még csak össze sem kell állnia: akkor jó, ha morzsás.

Ez a morzsa alapvetően liszt, vaj és cukor keverékéből készül, hasonlóan a linzerhez. Azonban ha kedveljük a ropogós falatokat, bátran adhatunk hozzá zabpelyhet, magvakat vagy mazsolát – gyakorlatilag akár egy teljes müzlit is belecsempészhetünk! Így sokkal izgalmasabbá válik a sütemény, ráadásul a rosttartalma is jelentősen megnő. Persze, a sárgabarack már önmagában is a legrostdúsabb gyümölcsök közé tartozik, így ez a kiegészítés nem feltétlenül változtat a helyzetén. Ha egészséges gyümölcsökről beszélünk, a sárgabarack az élvonalban áll, de igazából nem is érdemes besorolni őket – csak örüljünk nekik, és élvezzük a bőséges fogyasztásukat! Akár egy finom sütemény formájában is.

A nagy gyümölcsös sütemény titka itt is érvényesül: ha igazán ínycsiklandó desszertet akarunk készíteni, ne a ropogós, feszes barackokat válasszuk, hanem inkább a kissé túlérett példányokat. Az sem probléma, ha már kásásra érett a húsuk; éppen ez adja meg a sütemény gazdag ízét. A puha, édes belső réteg a legjobb ízek kulcsa. A gyümölcsnek külön ízesítésre sincs szüksége, hiszen a levéből áradó ízvilág gyönyörűen egyesül a tésztával, így teremtve meg a tökéletes harmóniát.

Tálaláskor melegen kínáljuk. Ahelyett, hogy szeletelnénk, nagy szedőkanállal adagoljuk a tányérokra. Kiváló kiegészítője lehet vaníliafagyi, de ez nem kötelező.

Related posts