Nyári töltött káposzta – egy ízekkel teli kaland, ami a napfényes hónapok hangulatát idézi! A friss, roppanós káposzta levelei közé gazdag tölteléket rejtünk, amely hús és fűszerek harmóniájával varázsolja el az ínycsiklandó falatokat. A nyári zöldségek,


A nyári töltött káposzta elkészítése izgalmas és ízletes folyamat, amely a friss zöldségek és fűszerek varázsát hozza el a konyhába. Első lépésként válasszunk ki néhány szép, nagy káposztalevelet, amelyeket óvatosan leválasztunk a fejéről. A maradék káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd egy zárható zacskóba vagy egy jól zárható edénybe helyezzük. A káposztához adjunk friss kaprot, amely különleges aromát kölcsönöz az ételnek, majd öntsünk rá annyi sós vizet, hogy ellepje a zöldségeket. A vízhez minden literhez egy evőkanál sót ajánlott hozzáadni, így biztosítva a megfelelő ízvilágot. Zárjuk le a zacskót vagy az edényt, és helyezzük meleg, de közvetlen napfénytől védett helyre. Öt nap elteltével a káposzta szépen megfermentálódik, és készen áll arra, hogy nyári töltött káposztánk alapjául szolgáljon. Az otthoni fermentálás nem csupán egészséges, de egy igazi nyári ízélményt kínál!

A csirkecombokat kicsontozzuk, a csontokat félretesszük, a húst pedig ledaráljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát is átküldjük a darálón, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a borsot a fűszerpaprikát, az aprított petrezselymet és a bulgurt. Beleütjük a tojást, az egészet összekeverjük, és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a káposztás alapot.

Az alap elkészítéséhez egy nagyobb edényben hevítjük az olajat, majd megkezdjük a finomra aprított vöröshagyma pirítását. Amint a hagyma üvegesedni kezd, hozzáadjuk a durvára vágott fokhagymát, és néhány percig együtt dinszteljük őket. Ezután belekerülnek a fazékba a félretett csirkecsontok, öntünk hozzá 100 ml vizet, és meghintjük fűszerpaprikával. Ízlés szerint borsozzuk, majd hozzáadjuk a durvára aprított kaprot is. Végül beleöntjük a maradék vizet, felforraljuk, és 15 percig rotyogtatjuk az egészet.

A tölteléket óvatosan elhelyezzük a savanyított káposztalevelek közepén, majd gondosan, szoros tekercsekbe formáljuk őket.

Az elkészítés során először az apró savanyú káposztát hozzáadjuk az alapléhez, és 15 percig főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezt követően finoman ráhelyezzük a töltött káposztaleveleket, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje a savanyú káposztát. Lefedjük az edényt, és 40 percig pároljuk, hogy minden hozzávaló íze kellően kibontakozzon. Miután letelt az idő, óvatosan kiemeljük a káposztabatyukat és a csirkecsontokat a fazékból. Az alaplét ezután egy tejföl és liszt keverékével behabarjuk, majd felforraljuk, hogy krémes állagot kapjunk. Végül tálaláskor egy bőséges adag tejföllel és frissen vágott kaporral megszórva kínáljuk az ínycsiklandó ételt, amely garantáltan mindenkit elvarázsol!

Ha szerettétek a nyári töltött káposzta receptünket, ne hagyjátok ki a videóinkat sem! Exkluzív tartalmakért lájkoljatok minket Facebookon, és kövessetek Instagramon és TikTokon is! Ha pedig ennél is többre vágytok, nézzétek meg rendszeresen frissülő Pinterest-profilunkat, vagy csatlakozzatok naponta új izgalmas tartalmakkal jelentkező Viber-csatornánkhoz!

Készítsd el a pirított csirkeszárnyakat káposztás tésztával egyedi ízélménnyel! A ropogósra sült csirkeszárnyak fűszeres kéreggel borítva, melyek íze remekül harmonizál a lágy, káposztás tésztával. A káposzta finomra vágva és enyhén megpirítva, egy csipetnyi fűszerrel fűszerezve, tökéletes kísérője a szaftos csirkének. Tálald az egészet frissen, egy kis petrezselyemzölddel megszórva, hogy még ínycsiklandóbb legyen az étel. Egy igazán különleges fogás, amely nemcsak a gyomrot, hanem a szívet is megmelengeti!

Related posts