Ezzel a pénztárcabarát módszerrel egyszerűen megszabadulhatunk a gyümölcsökön található vegyszermaradványoktól.


Ha így cselekszünk, óriási lépéseket tehetünk az egészségünk megőrzéséért.

Sokan csupán vízzel mossák le a gyümölcsöket, mielőtt elfogyasztanák őket, de sajnos ez nem elegendő ahhoz, hogy teljes mértékben eltávolítsuk a felületükön lévő növényvédőszereket. Most bemutatunk egy japán technikát, amely segít maradéktalanul megszabadulni a gyümölcsökön található káros anyagoktól – olvashatjátok a Nosalty oldalán.

A gyümölcsök vízzel való átöblítése önmagában nem elegendő, mivel a kezelésükhöz használt vegyszerek sokszor rajtuk maradnak. Ahhoz, hogy ezeket a maradványokat eltüntessük, nem szükséges különleges felszerelés; csupán néhány egyszerű lépést kell betartanunk, és ezzel jelentős hatást gyakorolhatunk az egészségünkre.

A vegyszermentes tisztítás egyik legegyszerűbb módja, ha egy kevés szódabikarbónát keversz össze vízzel. Csak ennyire van szükséged!

Amikor epret tisztítasz ezzel a technikával, fontos, hogy a szárát csak a beáztatás és az alapos öblítés után távolítsd el. Így megakadályozhatod, hogy a víz és az esetleges szennyeződések bejussanak a gyümölcs belsejébe. Ez a módszer nemcsak az eper, hanem minden gyümölcs és zöldség tisztítására is remekül alkalmazható.

Már több esetben bemutattunk olyan filléres trükköket, amiket érdemes alkalmazni, ilyen például egy egyszerű módszer, amivel többé nem dugul el a lefolyó, valamint azt is megmutattuk, hogyan lehet a gombát villámgyorsan bepanírozni.

Related posts