A balatoni borászok számára a téli hónapok igazi lehetőséget kínálnak a vendégek fogadására – ezt osztotta meg velünk Földi Bálint a Mérlegen podcast legutóbbi epizódjában.
Vívónak készült, tévékapcsolgatás közben azonban ráakadt egy borászról szóló műsorra és azonnal eldöntötte, ő is ezt akarja csinálni. Földi Bálint a barátaival kezdett bort készíteni a Balaton-felvidéken, azóta a palackjai eljutottak Budapest legjobb éttermeibe is.
Folytatódik a Mérlegen, a HVG üzleti podcastjának negyedik évada, a mostani adásban annak jártunk utána, tényleg világhírű-e a magyar bor és miért olyan nehéz külföldre exportálni. Ehhez Földi Bálint borászt hívtuk vendégül, aki felidézte, mi volt az a pillanat, amikor eldöntötte, hogy főállásban bort szeretne készíteni és a palackjain látható címkék mögötti családi történetet is elmesélte.
Beszéltünk arról is, miért fontos a hordómosásnál kezdeni a munkát, tényleg olyan idilli-e pincét vezetni, mint azt a filmeken látjuk, de arra is kitérünk, mire érdemes figyelni az étteremben, amikor bort rendelünk.
A műsor kezdetén, mint mindig, körülnézünk az elmúlt időszak vállalkozásokat érintő újdonságai között. Beszélni fogunk arról, hogy miként érhetnénk el, hogy valaki ne vágyakozzon többet a McDonald's ételeire. Emellett alaposan megvizsgáljuk, mit árul el az új TikTok-trend a munkahelyi nemi egyenlőségről.
Valósítsd meg álmaidat velünk! - a műsor támogatásával a Raiffeisen Bank áll mögöttünk.